Pre- & postnataal Osteopathie

Een lichaam in balans

Zwanger zijn brengt heel wat veranderingen met zich mee. Zowel lichamelijke veranderingen die zichtbaar aanwezig zijn als hormonale en emotionele processen werken in op het vrouwelijke lichaam. 

Het is belangrijk dat je lichaam in balans blijft zodat de foetus optimaal kan groeien en ontwikkelen. Onderzoek toont aan dat vrouwen die tijdens de zwangerschap door middel van osteopathie behandelingen ondersteund worden, minder last hebben van zwangerschaps-gerelateerde complicaties.

Vele ongemakken kunnen hierdoor voorkomen of verlicht worden.

Prenataal Osteopathie

Als osteopaat gaan wij op zoek naar spanningen en blokkades in het lichaam en deze door middel van zachte technieken behandelen. Doordat de gewrichten van de vrouw tijdens de zwangerschap onder invloed van het relaxine hormoon behoorlijk losser zijn, zijn er voor de osteopaat minder sterke impulsen nodig om het evenwicht te herstellen.

Zo is het belangrijk dat de bekkenregio niet geblokkeerd zit omdat tijdens de indaling van het baby’tje en de verdere geboorte het bekken moet kunnen uitzetten. Ook een malpositie van de baby, zoals bijvoorbeeld stuitligging, kan te wijten zijn aan een blokkade in de wervelzuil of het bekken.

Blokkades of spanningen in de nekregio kunnen er voor zorgen dat er te weinig oxytocine wordt vrijgemaakt. Dit is een belangrijk hormoon wat nodig is om de bevalling op gang te laten komen. Wanneer dit onvoldoende aanwezig is kan het zijn dat de weeën niet sterk genoeg doorkomen.

Postnataal Osteopathie

Na de bevalling kan een osteopathische check-up nuttig zijn, idealiter een zestal weken na de geboorte. Hier gaan we kijken of er nog blokkades of spanningen aanwezig zijn als gevolg van de bevalling of de zwangerschap.

Op deze manier brengen we het lichaam opnieuw in evenwicht zodat er geen klachten ontstaan of sluimerende klachten verholpen kunnen worden.

Dit kan van belang zijn bij het geven van borstvoeding of bij stressklachten gerelateerd aan je bevalling of baby’tje.

Met welke klachten kan ik als zwangere of pas bevallen vrouw bij de osteopaat terecht?

Waarom Ostio?

Osteopaat en moeder

Tine van Ostio, zelf moeder, heeft veel ervaring in samenwerkingen met vroedvrouwen en doula’s.

Door middel van een individuele, persoonlijke en complete intake brengen wij jouw klachten in kaart waarna we een behandeling op maat starten voor jou en je baby’s gezondheid.

Maak nu een afspraak